Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Niels Schmitz: “Ik duik in de uitdagingen waar klanten al geruime tijd mee worstelen.”

Blog / 06-08-2024

Consultant Niels Schmitz werkt ruim vijf jaar bij EIFFEL. Als professional in team Data & Analytics ondersteunt hij opdrachtgevers bij het verbeteren van processen en het implementeren van een datagedreven werkwijze. Door techniek te verbinden met de mens zorgt hij voor optimale efficiëntie. Niels: “Ik duik in complexe vraagstukken die al geruime tijd spelen bij opdrachtgevers en waarvoor moeilijk antwoorden te vinden zijn.” 

Complexe vraagstukken

“Als Process Mining Consultant ben ik ontzettend gemotiveerd om aan de slag te gaan met de uitdagingen van een opdrachtgever. Dat komt vooral omdat ik vraagstukken oppak die al langere tijd spelen en waar de opdrachtgever zelf niet uitkomt. Daarom roepen ze de hulp van EIFFEL in. Door een brug te bouwen tussen techniek en de mens zorg ik ervoor dat processen verbeterd worden. Daarnaast kan ik als consultant kritisch kijken naar waarom we dingen op een bepaalde manier doen binnen de organisatie en processen optimaliseren.

Processen stroomlijnen

“Bij een recente opdrachtgever heb ik Process Mining geïntroduceerd. Werknemers waren daar veel tijd kwijt aan klanten die hun rekening niet op tijd betaalden. Dankzij mijn werk hebben zij nieuwe inzichten gekregen. Hiermee verbeteren ze niet alleen de besluitvorming, maar besparen ze op jaarbasis duizenden euro’s aan onnodige arbeid.

Bij een andere opdrachtgever was sprake van een inefficiënt factureringsproces. Hierdoor waren medewerkers veel tijd kwijt aan het oplossen van fouten omdat iedere maand een aantal facturen onjuist of niet op tijd werd verstuurd. Ik was hier verantwoordelijk voor het stroomlijnen van dat proces. Het resultaat is een lagere foutmarge, hogere klanttevredenheid en medewerkers kunnen hun tijd besteden aan andere taken.”

EIFFEL als opdrachtgever

“EIFFEL stelt mij in staat om nieuwe dingen te ontdekken. Of dat nu een nieuwe propositie is of het vormgeven van een bepaald team. Doordat ik deze kansen krijg ontdek ik wat ik leuk en minder leuk vind en kan ik me snel ontwikkelen. EIFFEL moedigt me aan om ook kritisch te blijven kijken naar hoe ik zelf dingen doe en zie. Ze bieden mij handvatten om met die inzichten aan de slag te gaan. De cultuur binnen EIFFEL is toegankelijk, relaxt en gedreven. Hoewel ik individueel op opdracht zit, sta ik er nooit alleen voor. Binnen EIFFEL is namelijk zoveel kennis dat er altijd wel iemand is die je kan helpen als je op opdracht ergens tegenaan loopt.”

Werken bij EIFFEL

“Bij EIFFEL krijg ik de ruimte om met nieuwe ideeën te komen en voel ik me daarin gesteund. Daarnaast heeft het projectmatig werken voor mij toegevoegde waarde. Of je nu goed weet wat je wil doen, of nog zoekt naar wat bij jou past, vanuit EIFFEL kun je bij verschillende opdrachtgevers aan de slag. Zo ontdek je waar jouw passie ligt én kom je erachter wie jij bent als professional en als persoon. Omdat EIFFEL met je meedenkt en ondersteunt waar nodig, kun jij je focussen op je eigen groei en je in razend tempo ontwikkelen.”