Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Jermo over het BC1Y-programma: “Een verdiepingsslag die je echt verder helpt”

Blog / 09-10-2024

Jermo Kooijmans werkt sinds juni vorig jaar bij EIFFEL als finance consultant en heeft recent het Business Controller in 1 Year (BC1Y) programma afgerond. “Ik vind het belangrijk om mezelf continu te ontwikkelen, en het BC1Y-programma bood de perfecte kans om nieuwe vaardigheden te leren die direct toepasbaar zijn in mijn werk”, vertelt hij. 

Het BC1Y-programma bestaat uit drie hoofdonderdelen: theoretische kennis via lectures aan Nyenrode, soft skills training bij de Baak, en praktische tools vanuit EIFFEL. “Wat ik bijzonder waardeer aan het programma is de combinatie van theorie en praktijk”, zegt Jermo. “Bij Nyenrode leer je bijvoorbeeld alles over kostprijsmodellen en op welke manier KPI’s het beste kunnen bijdragen aan de strategie van een onderneming, en bij de Baak focussen ze op persoonlijke ontwikkeling – hoe je impact maakt, omgaat met weerstand, en effectief communiceert.” 

Vooral die soft skills zijn volgens Jermo essentieel om te ontwikkelen. “Op je studie leer je veel over data en financiële aspecten, maar je moet ook weten wat er binnen een organisatie speelt naast de cijfers”, legt hij uit. “Bij mijn opdrachtgever speelde bijvoorbeeld een overname, dan zijn mensen wat voorzichtiger en minder happig op het delen van informatie. Tijdens het BC1Y-programma leerde ik nieuwe communicatiestijlen en kreeg ik tips over hoe je op een professionele manier om kan gaan met weerstand. Je kunt de theorie dus direct toepassen in de praktijk.” 

Nieuwe tools leren gebruiken 

Een ander belangrijk onderdeel van het programma was voor Jermo het leren werken met tools zoals PowerBI en Process Mining. Die tools worden volgens hem alleen maar belangrijker in de toekomst: “Als je die kennis zelf wil opdoen, moet je geluk hebben dat jouw opdrachtgever met die tools werkt en de tijd wil nemen om het jou uit te leggen”, zegt hij. “Tijdens het opleidingsprogramma kun je die kennis vanaf de basis opdoen. Zo ben je als consultant up-to-date met de laatste technologieën. Dat was voor mij een belangrijke reden om deel te nemen aan BC1Y.” 

Dat hij nu al met de tools van de toekomst kan omgaan, maakt echt een verschil. “PowerBI kende ik al een beetje, maar tijdens BC1Y heb ik geleerd hoe je er echt goede dashboards mee kunt maken. Process Mining was compleet nieuw voor me, maar het blijkt een ontzettend waardevolle tool om bedrijfsprocessen te analyseren”, zegt Jermo. “De kennis die ik heb opgedaan tijdens het programma, kan ik nu inzetten, waardoor ik nog waardevoller ben voor mijn opdrachtgevers.” 

Direct toepasbaar 
De vaardigheden die Jermo tijdens het BC1Y-programma heeft opgedaan, zijn direct toepasbaar in zijn dagelijkse werk. “Bij mijn opdrachtgever heb ik met PowerBI een energiedashboard ontwikkeld en de rapportagestructuur verbeterd. Dankzij de handvatten die ik tijdens de lessen bij Nyenrode heb gekregen, kon ik kritisch kijken naar de bestaande KPI’s en deze optimaliseren. Dat heeft echt een verschil gemaakt.” 

Voor wie is het BC1Y-programma interessant? 
Jermo raadt het programma vooral aan voor mensen die al enige ervaring hebben in Business Control en zich verder willen verdiepen: “Als je leergierig bent en je wilt ontwikkelen in Business Control, dan is dit programma echt een aanrader. Het biedt niet alleen theoretische kennis, maar ook praktische tools en persoonlijke ontwikkeling, waardoor je als controller van nog meer waarde kunt zijn voor je opdrachtgevers.” 

Meer weten over BC1Y? Het programma gaat begin 2025 weer van start. Klik hier voor meer informatie en om te solliciteren.