Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Romy vindt bij EIFFEL de ideale balans tussen werk en gezin: “Werken als consultant biedt me veel flexibiliteit.”

Blog / 14-08-2024

Romy Mutsaers-Öztürk (32) begon bijna drie jaar geleden als Legal Consultant bij EIFFEL. Na jaren in diverse rollen bij onder meer de gemeente was ze toe aan meer uitdaging en afwisseling. Ze koos voor consultancy, een stap waar ze – ook nu ze moeder is geworden – erg blij mee is. Romy: “Op het moment dat de behoeftes van mijn kind veranderen, kan ik me daaraan aanpassen. Werken als consultant bij EIFFEL biedt me veel flexibiliteit.” 

Romy studeerde Nederlands Recht en rondde de master Staats- en Bestuursrecht af. Ze had altijd al een passie voor de verhouding tussen overheid en burger en haar passie voor staats- en bestuursrecht werd bevestigd tijdens een stage bij de gemeente Nijmegen. “Ik wist meteen dat ik in dit werkveld actief wilde blijven”, vertelt ze.  

Na haar studie solliciteerde Romy bij verschillende organisaties, waaronder EIFFEL. Uiteindelijk koos ze voor een baan als Jurist Overheidsaansprakelijkheid bij Centraal Beheer Achmea. Ondanks haar interessante werk miste ze het directe contact met inwoners van verzekerde overheden, wat haar ertoe bracht om de overstap te maken naar de gemeente, waar ze enkele jaren heeft gewerkt. Romy: “Na verloop van tijd was ik toe aan meer afwisseling en uitdaging, toen kwam EIFFEL weer op mijn pad.”

Consultant en moeder 

Het combineren van haar werk met haar rol als moeder gaat volgens Romy verrassend makkelijk. “Door de tijdelijke aard van projectmatig werken ben je erg flexibel”, vertelt ze. Tijdens haar zwangerschap werkte Romy aan een opdracht bij de gemeente West Betuwe. Ze was al vroeg open over haar zwangerschap en voelde zich gesteund door zowel EIFFEL als haar opdrachtgever. "EIFFEL stelde zich heel open en meedenkend naar mij op", zegt Romy. “Dit zorgde voor een veilig gevoel en een fijne band, vooral in een kwetsbare periode. Het is toch allemaal best wel spannend.” Ze switchte tijdens haar zwangerschap van opdrachtgever en startte bij de gemeente Rotterdam, die aangaven dat ze Romy na haar zwangerschapsverlof graag terug wilden.

Op goed advies van EIFFEL keerde Romy na haar zwangerschapsverlof terug naar haar opdracht bij de gemeente Rotterdam. "Het voelde als een warm welkom om weer aan de slag te gaan bij EIFFEL en bij de opdrachtgever", zegt ze. De flexibiliteit van één dag per week naar kantoor gaan en de rest vanuit huis werken, bood haar de mogelijkheid om haar werk goed te combineren met het moederschap.

Opdrachten zoeken die aansluiten 

“Als moeder heb je te maken met veranderende behoeftes, zowel van jezelf als van je kindje.” Volgens Romy biedt projectmatig werken een uitkomst. “Je krijgt als consultant bij EIFFEL de vrijheid om aan te geven wat je nodig hebt en om een opdracht te kiezen die op dat moment het beste bij jou past”, vertelt ze. “Zo kun je, ook als de behoeftes van jezelf of van je kindje veranderen, doen wat het beste voelt. Fijn voor de opdrachtgever en voor EIFFEL, maar zeker ook voor jezelf en voor je kindje. Een win-win situatie.”

Toen haar baby net geboren was, had Romy thuis haar handen vol. “Bij EIFFEL is er veel flexibiliteit: zo kun je waar dat kan bijvoorbeeld gemakkelijk ouderschapsverlof opnemen, flexibel schuiven met werktijden en -dagen en opdrachten kiezen die qua inhoud minder tijd en moeite kosten, wat veel rust geeft”, vertelt Romy. “Zodra je kindje wat zelfstandiger wordt, heb je meer ruimte voor jezelf en kun je bepaalde uitdagingen weer aangaan of nieuwe mogelijkheden ontdekken. Dat zorgt voor een goede balans.”

Optimale combinatie tussen werk en privé

Romy moedigt andere jonge moeders aan om de stap naar consultancy te overwegen. "Durf de stap te zetten en ervaar het zelf", vertelt ze. Ze benadrukt dat de tijdelijke aard van projectmatig werken juist als een groot voordeel gezien moet worden, omdat het mogelijkheden biedt voor persoonlijke en professionele groei. “Mensen denken dat het veel onzekerheid met zich meebrengt, wat ze vaak spannend vinden”, zegt Romy. “Maar het stelt mij juist in staat om werk en privé optimaal te combineren, met de ondersteuning van een werkgever die met je meedenkt en je de vrijheid geeft om passende opdrachten te kiezen.”