Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Sandra vond uitdaging, afwisseling en autonomie bij EIFFEL

Legal / 30-08-2024

Na jaren in diverse juridische functies, heeft Sandra Schulenburg onlangs de overstap gemaakt naar EIFFEL, waar ze nu als legal consultant werkt binnen het team Grondgebruik & Vastgoed. Voor Sandra draait alles om uitdaging, afwisseling en autonomie. Sandra: “Bij de gemeente had ik al een zekere mate van autonomie, maar bij EIFFEL ervaar ik dat nog sterker. De projectmatige aanpak zorgt voor constante uitdaging en afwisseling, iets wat echt bij mij past.”

Sandra heeft uitgebreide ervaring in het juridische werkveld. “Ik begon mijn loopbaan als jurist Privaatrecht bij de gemeente Rijssen-Holten”, vertelt ze. Na 21 jaar maakte Sandra de overstap naar een groot notariskantoor als senior jurist Vastgoed. Daarna werkte ze kort als documentalist bij een machinefabrikant, waar ze zich bezighield met aansprakelijkheid bij het gebruik van de machines. In maart 2024 stapte ze over naar EIFFEL.

“Voor mij draait het om uitdaging, afwisseling en autonomie”, vertelt Sandra. Waar ze bij de gemeente een zekere mate van autonomie ervaarde, heeft ze bij EIFFEL nog meer vrijheid. “Ik ben iemand die niet van half negen tot half vijf op één plek wil zitten. Een statische werkstijl past niet bij mij. Bij EIFFEL is de flexibiliteit van opdrachten en werkplek ideaal”, zegt ze. “Ik kan mijn werk eenvoudig aanpassen aan mijn thuissituatie. Soms werk ik in het EIFFEL Clubhuis in Arnhem in plaats van bij mijn opdrachtgevers in Raalte en Assen. Dat zorgt voor de nodige afwisseling.”

Huidige opdracht

Sandra werkt momenteel vanuit EIFFEL als Juridisch adviseur Grondzaken en Vastgoed bij de gemeente Raalte, waar er qua woningbouw een forse groeiopgave ligt “Met de ontwikkelende partijen hebben we het over de locatie-eisen en leggen we onder andere het kostenverhaal vast in een anterieure overeenkomst. Daarnaast adviseer ik de organisatie met betrekking tot overige juridische onderwerpen zoals verkoop, aankoop, huur, pacht etc. Recent is er een nieuwe Juridisch adviseur Grondzaken en Vastgoed aangenomen bij de gemeente Raalte. Deze persoon leid ik op, wat ikzelf heel leuk vind om te doen, maar wat door mijn jarenlange ervaring ook een voordeel geeft voor de organisatie.”
Begin september is Sandra vanuit EIFFEL ook nog van start gegaan als bedrijfsjurist bij het OV-bureau Groningen -Drenthe. Het OV-bureau is verantwoordelijk voor al het stads- en streekvervoer in de genoemde provincies. Een mooi voorbeeld van de uitdaging en afwisseling in opdrachten waar Sandra naar op zoek was en wat EIFFEL haar kan bieden.
Hoewel Sandra vanuit EIFFEL bij de gemeente en het OV-bureau werkt, voelt ze zich wel echt onderdeel van het team bij deze twee opdrachtgevers. “Ik ervaar veel verbinding met mijn collega’s bij de opdrachtgevers én bij EIFFEL. Ik krijg echt het beste van beide werelden: ik werk voor twee leuke, goede opdrachtgevers en geniet tegelijkertijd van de dynamiek en voordelen van EIFFEL. Denk aan de goede faciliteiten, samenwerkdagen, scholing, personeelsuitjes en andere activiteiten.”

Ook actief binnen EIFFEL

Naast bij haar opdrachtgevers, zet Sandra haar expertise ook binnen EIFFEL in. “Bij EIFFEL help ik trainees met hun ontwikkeling. Dat vind ik erg leuk om te doen en ik waardeer het dat ik die kans krijg”, vertelt ze. Als buddy ondersteunt Sandra op dit moment drie collega’s met hun verdere stappen binnen het werkveld.

Niet alleen helpt ze anderen in hun groei, ook zelf blijft ze haar kennis voortdurend uitbreiden. “Waar ik bij vorige werkgevers wel eens tegen een plafond stuitte, is dat bij EIFFEL anders. Hier is altijd ruimte voor persoonlijke groei en groei in kennis”, zegt Sandra. “Zoals al benoemd zijn er voortdurend mogelijkheden om een opleiding of training te volgen en je kennis te verdiepen of verbreden.”

Werken bij EIFFEL

De eerste indruk die Sandra had van EIFFEL was positief. “Het voelde als een heerlijke, gekke bende”, zegt ze lachend. “Hoewel je misschien een formele setting zou verwachten bij een consultancybureau, is de sfeer hier juist informeel. Je hoeft niet in pak te komen. Daarnaast wordt er goed voor je gezorgd, zo krijg je bijvoorbeeld een comfortabele leaseauto.” Dat EIFFEL bestaat uit meerdere kleinere teams, is volgens Sandra ook erg waardevol: “Daardoor blijft het contact persoonlijk en is er veel aandacht voor medewerkers. Hoewel EIFFEL een groot bedrijf is ben je absoluut geen nummer. Blij dat ik een EIFFELAAR ben geworden.”