Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Rinaldo draagt als projectmanager bij aan de energietransitie én de groei van zijn team

Blog / 19-08-2024

Rinaldo Schoonderwoerd werkt vanuit EIFFEL Projects als projectmanager bij Alliander. Samen met zijn team houdt hij zich bezig met het oplossen van de netcongestie; het overvolle elektriciteitsnetwerk. Rinaldo: “Ik ga graag met uitdagende projecten aan de slag en word er blij van als ik iedereen binnen het team zie groeien. Dat we samen een stap zetten in het verduurzamen, is mooi meegenomen.”  

De maatschappelijke thema’s waar Rinaldo met zijn werk aan bijdraagt zijn duurzaamheid en infrastructuur. “Door de netcongestie vindt er een stagnatie plaats in de ontwikkeling van Nederland. Iedereen wil over op elektrisch, maar niemand kan aansluiten”, vertelt hij. “Als wij ons werk de komende jaren goed uitvoeren, kunnen we het elektriciteitsnetwerk uitbreiden en verzwaren. Dan kan de elektrificatie – de overstap van fossiele brandstoffen naar elektriciteit – makkelijker plaatsvinden.”  

Bij Alliander is Rinaldo verantwoordelijk voor een van de teams die met dit actuele thema aan de slag gaat. “Als projectmanager geef ik leiding aan een team. Dat houdt niet in dat ik de leiding neem, maar dat ik een omgeving creëer waarin iedereen kan groeien en de beste versie van zichzelf kan worden”, vertelt hij. “Het mooie aan mijn werk is dat ik mensen in hun kracht kan zetten en iedere dag zie verbeteren.”

Groei en persoonlijke ontwikkeling staan bij Rinaldo hoog in het vaandel. “Als de personen binnen een team groeien, groeit een team. En wanneer het team groeit, kun je de beoogde resultaten behalen”, legt hij uit. Voor hem is werken met plezier de belangrijkste factor: “Als ik ’s ochtends naar mijn werk rijd, doe ik dat met een glimlach op mijn gezicht en als ik ’s avonds weer naar huis rijd, heb ik diezelfde glimlach op mijn gezicht. Ik haal er veel plezier uit dat ik anderen kan helpen ontwikkelen en we gezamenlijk onze doelen behalen.”  

Persoonlijke waarden en werkethiek

Rinaldo's belangrijkste persoonlijke waarden zijn oprechtheid, eerlijkheid en betrokkenheid. Hij is trots op zijn vermogen om vertrouwen te wekken en betrouwbaar te zijn. “Vertrouwen is de basis van elk team. Zonder vertrouwen kun je niet verder bouwen”, legt hij uit. “Ik werk samen met anderen om een gezamenlijk doel te bereiken. Hierbij kan ik mijn creativiteit, maar ook mijn kennis en kunde delen met het team én leer ik iedere dag van anderen.”  

Door in een vroeg stadium de samenwerking te zoeken met alle stakeholders binnen een project of opdracht en te kijken naar overeenkomsten in plaats van verschillen, weet Rinaldo het verschil te maken bij zijn opdrachtgevers. “Dat ik nu werk aan dit maatschappelijke thema, betekent dat er straks weer een stap gezet kan worden in de verduurzaming van Nederland”, vertelt hij. “Ik vind het interessant om uitdagende projecten op te pakken en te zoeken naar oplossingen die er nog niet zijn, dat kan ik vanuit EIFFEL Projects dagelijks doen.”

Werken bij EIFFEL Projects

Rinaldo begon zeventien jaar geleden bij Balance, nu onderdeel van EIFFEL Projects. “Ik kan wel zeggen dat ik hier goed op mijn plek zit”, zegt hij. “Dit werk past goed bij mij als persoon omdat ik met mensen mag werken en daarnaast mijn passie voor techniek kan toepassen.” Rinaldo is ondernemend ingesteld en denkt dat het werken bij EIFFEL Projects daarom zo goed bij hem past: “Mensen vragen zich wel eens af waarom ik dan niet voor mezelf begin, maar ondernemerschap kent vele vormen en maten”, legt hij uit. “Vanuit EIFFEL Projects werk je bij verschillende opdrachtgevers en kun je je eigen visie en talent kwijt. Dat is ook ondernemerschap en dat sluit ontzettend goed bij mij aan.”