Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Jelle realiseert duurzame wateroplossingen voor nu en in de toekomst

Blog / 19-08-2024

Jelle Boereboom is vanuit EIFFEL Projects werkzaam als projectleider bij het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK).  Hier richt hij zich op het thema Water. Jelle: “Dit werk past goed bij mij als persoon, omdat ik resultaatgericht ingesteld ben. Er is een probleem, samen met het team realiseer ik een integrale oplossing en vervolgens zie je welke resultaten het concreet oplevert. Daar krijg ik energie van.” 

Jelle draagt met zijn werk bij aan het vinden van oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. “Onder Water vallen veel subthema’s. Waterkwantiteit speelt bijvoorbeeld steeds vaker een rol; het is een uitdaging om genoeg water af te voeren”, vertelt Jelle. “In het project gemaal Kralinger Esch werken we aan een oplossing door een grotere pomp te plaatsen en de persleiding naar de Maas te verkorten. Hierdoor zorgen we dat een deel van de Rotterdamse wijk Kralingen bij veel neerslag droge voeten blijft houden. Het mooie aan dit project is dat het concrete resultaten oplevert én dat ik me als Rotterdammer bezig kan houden met een lokale uitdaging.”

Waterkwaliteit is een ander belangrijk subthema. Jelle: “De beschikbaarheid van zoet water van goede kwaliteit gaat achteruit. Door inlaten te realiseren, zorgen we ervoor dat natuurgebieden ook in droge tijden voldoende water krijgen. Zo verbeteren we de waterkwaliteit ten gunste van de natuur en zorgen we ervoor dat agrariërs hun werk kunnen blijven doen. Dit zijn boeiende thema’s om mee bezig te zijn, omdat het maatschappelijk heel relevant is.”

Integrale rol 

Die maatschappelijke relevantie ziet Jelle dagelijks terug als hij de krant openslaat. “Dan lees ik over onderwerpen waar ik zelf aan werk, dat vind ik erg interessant”, vertelt hij. Als projectleider houdt hij zich bezig met alle aspecten van het project. “Bij het ene project ben ik omgevingsmanager, bij de ander projectbeheerser en -begeleider. Die integraliteit in mijn rol zorgt ervoor dat ik echt het verschil kan maken bij een opdrachtgever.”, zegt Jelle. “Ik breng informatie vanuit verschillende experts en stakeholders samen en faciliteer vervolgens met het team de oplossing. Ik ben niet van het eindeloos overleggen, maar van het doorpakken en oplossingen vinden. Zoals we dat in Rotterdam zeggen: geen woorden maar daden.”

Van beleid naar concrete resultaten 

Tijdens zijn studie Bestuurskunde en stages op ministerie- en bestuursniveau heeft Jelle geleerd hoe je beleid maakt en sturing geeft aan overheden.  “Dat is mij te abstract en te ver af van de buitenwereld”, vertelt hij. “Het mooie aan mijn werk bij EIFFEL Projects is dat ik de schakel ben tussen beleid en uitvoering. Ik krijg van bovenaf een probleem, bijvoorbeeld dat er niet genoeg water wordt afgevoerd bij langdurige hevige neerslag waardoor een deel van Kralingen onder water kan lopen. Vervolgens ga ik met mijn projectteam op zoek naar de beste oplossing.” Jelle vergelijkt het runnen van een project met het runnen van een eigen winkel: “De opdracht is duidelijk, maar je hebt vrijheid in hoe je het aanvliegt. Dat vind ik heel leuk.”

Werken bij EIFFEL Projects 

“Wat ik mooi vind aan werken bij EIFFEL Projects is dat je werkt met collega’s met uiteenlopende achtergronden en voor verschillende opdrachtgevers. Je kunt niet alleen aan de slag bij overheden, maar ook bij marktpartijen”, somt Jelle op. “Binnen EIFFEL Projects leren we van elkaar en brengen we die gedeelde kennis over bij de klant. Daar ligt onze meerwaarde; wij kijken en denken over hokjes heen en zijn veel bezig met kennisuitwisseling.” Die kennisdeling wordt bij EIFFEL Projects gestimuleerd. Zo is Jelle nu bezig met het opzetten van een community die zich bezighoudt met het thema Water. “Hier gaan we kennis bundelen en nieuwe oplossingen bedenken voor klanten”, aldus Jelle.  

Ook de vele mogelijkheden die Jelle krijgt bij EIFFEL Projects, zijn volgens hem een groot voordeel. “Alles is te bereiken. De kansen zijn hier echt oneindig, maar je moet ze zelf zien of creëren en erop inspelen”, zegt hij. “Als je aangeeft wat je wilt, wordt er echt met je meegedacht en krijg je de nodige ondersteuning om dat doel te bereiken.”