Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Jesper maakt de overstap van Rijksoverheid naar EIFFEL

Blog / 01-10-2024

Met meer dan een decennium aan ervaring binnen de Rijksoverheid, heeft Jesper Vernooij uitgebreide kennis van financiële processen binnen overheidsorganisaties. Een jaar geleden besloot hij die expertise breder in te zetten bij uiteenlopende organisaties en begon in Team Rijksoverheid Finance & Bedrijfsvoering bij EIFFEL. Momenteel werkt hij vanuit EIFFEL als controller bij Dienst Toeslagen.

Jesper maakte als uitzendkracht kennis met de Rijksoverheid. Hij begon hier als facilitair medewerker en ging later aan de slag op de financiële afdeling. “Hier ontdekte ik al snel dat ik er goed in was en het leuk vond”, vertelt Jesper. “Terwijl ik werkte, besloot ik in deeltijd Bedrijfseconomie te studeren. Hierdoor kon ik doorgroeien van medewerker administratie naar business controller.” Zijn ervaring bij onder andere het Ministerie van Economische Zaken en Dienst ICT Uitvoering heeft hem veel kennis opgeleverd.

Na jaren bij de Rijksoverheid besloot Jesper om verder te kijken. “Ik heb hier ontzettend veel geleerd, maar het was tijd voor iets nieuws”, zegt hij. Toen een recruiter van EIFFEL hem benaderde, was hij direct enthousiast. “Bij EIFFEL kun je in meerdere sectoren werken. Niet alleen bij de Rijksoverheid, maar bijvoorbeeld ook bij lokale overheden, in de zorg of de energiesector. Dat geeft je de kans om veel verschillende organisaties te zien en waardevolle werkervaring op te doen.”

Direct waarde leveren binnen een organisatie

Jesper startte zijn EIFFEL-carrière als business controller bij de Dienst Toeslagen, waar hij begon met opgelopen achterstanden inhalen. “Die opdracht werd na vier maanden verlengd. Nu ben ik betrokken bij het doorontwikkelen van de samenwerking en processen binnen het team en het aanbrengen van verbeteringen in de werkzaamheden”, vertelt hij. Dankzij zijn ervaring bij de Rijksoverheid kon Jesper vanaf dag één van toegevoegde waarde zijn: “Ik ken de werkwijzen, termen en besluitvormingsprocessen binnen de overheid goed. Daardoor hoefde ik niet eerst allemaal vragen te stellen over hoe dingen werken, maar kon ik direct aan de slag.”

Sinds de komst van Jesper zijn niet alleen de achterstanden bij Dienst Toeslagen weggewerkt, maar is ook de samenwerking binnen het team verbeterd. Zo is er een dagstart geïntroduceerd, waarin de stand van zaken wordt besproken, en heeft hij nieuwe medewerkers ingewerkt die nu zelfstandig aan de slag kunnen. “We hebben ook een jaarkalender opgesteld waar al onze activiteiten instaan. Zo weten we iedere week wat op ons afkomt”, voegt Jesper toe.

“Jesper is een ervaren consultant, die een waardevolle bijdrage levert aan de professionalisering aan het team Bedrijfsvoering Toeslagen. Zo heeft hij de volledige planningscyclus ingericht voor het team, verschillende procesverbeteringen doorgevoerd en is hij verantwoordelijk voor verschillende projecten. Daarnaast stelt hij altijd de verdiepende vraag om tot de kern te komen en helpt hij andere collega’s om zich verder te ontwikkelen.”

- Manager Dienst Toeslagen

Nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden 

Hoewel Jesper zich de afgelopen jaren bij de Rijksoverheid ver heeft kunnen ontwikkelen, ziet hij bij EIFFEL nieuwe kansen om te groeien. “Ik volg bijvoorbeeld het Business Controller in 1 Year-programma”, zegt hij. “Hier krijg ik extra handvatten om mijn werk nog beter te doen, en dat is heel fijn.” Naast de ontwikkelmogelijkheden vindt hij ook de diverse club collega’s, met werkervaring bij uiteenlopende organisaties, een groot voordeel van werken bij EIFFEL . “Je kunt altijd met iemand sparren als je ergens tegenaan loopt op je opdracht", voegt hij toe.

Jesper raadt andere ambtenaren aan om ook de overstap naar EIFFEL te overwegen. “Als je graag bij verschillende organisaties wilt werken, veel wilt leren en jezelf wilt ontwikkelen, dan is EIFFEL een  goede keuze”, zegt hij. “Je komt terecht in een andere dynamiek en kunt de ervaring die je hebt bij de Rijksoverheid direct toepassen, maar dan binnen andere organisaties.”