Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Hoe junior jurist Fleur organisaties ondersteunt bij juridische uitdagingen

Legal / 18-10-2024

Fleur Muilenburg werkt sinds april 2023 bij Team EIFFEL. Met een afgeronde master Strafrecht begon ze haar carrière in het team Rijksoverheid Bestuursrecht van EIFFEL. Inmiddels werkt bij haar tweede opdrachtgever. Bij EIFFEL heeft ze ontdekt hoe belangrijk afwisseling, leren en groeien zijn in haar carrière.

“Na mijn studie wist ik niet precies welke richting ik op wilde”, vertelt Fleur. “Toen ik via LinkedIn werd benaderd door EIFFEL, vond ik het idee van verschillende opdrachten meteen interessant. Het gaf me de kans om te ontdekken wat echt bij me past. Ik heb tijdens mijn eerste drie maanden op kantoor het team goed leren kennen, en daarna ben ik gestart als persoonlijk zaakbehandelaar bij een overheidsorganisatie."

Aan het werk als junior jurist
Bij deze overheidsorganisatie had Fleur een veelzijdige rol, waarin ze contact hield met burgers, beschikkingen schreef en ervoor zorgde dat alles soepel verliep. “Het was uitdagend om 30 tot 50 dossiers tegelijk te beheren en daarbij het overzicht te houden. Maar juist die afwisseling maakte het werk boeiend. Elke dag was anders, en ik heb ontzettend veel geleerd over het belang van goede communicatie en slechtnieuwsgesprekken voeren”, vertelt Fleur.

Overstap naar de IND
Na haar tijd bij de overheidsorganisatie maakte Fleur de overstap naar de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), waar ze nu asieldossiers behandelt en beschikkingen schrijft onder de Dublinverordening. “Het werk bij de IND is juridisch uitdagend en vereist dat je elke week nieuwe dossiers oppakt. De balans tussen het schrijven van beschikkingen en het controleren van die van collega’s zorgt voor een afwisselende werkweek”, vertelt ze. “Soms spring ik bij om het werk van anderen tegen te lezen, andere weken ben ik meer bezig met het schrijven van beschikkingen, wat zorgt voor een dynamische planning.”

Ontwikkelingsmogelijkheden en persoonlijke begeleiding
Wat Fleur zo waardeert aan EIFFEL is de vrijheid en flexibiliteit. “Bij EIFFEL kun je zelf bepalen hoeveel contact je hebt met je team en hoeveel je meedoet aan activiteiten. Dat varieert van inhoudelijke trainingen tot gezellige uitjes”, legt ze uit. “Die vrijheid om te kiezen vind ik heel prettig. Zo heb ik onlangs een ChatGPT-training gevolgd, omdat ik nieuwsgierig was naar hoe dat in de juridische praktijk werkt.” Ook de persoonlijke begeleiding bij EIFFEL ziet Fleur als een groot voordeel: “Mijn Performance Manager is altijd bereikbaar, niet alleen om werkgerelateerde zaken te bespreken, maar ook om gewoon even te kletsen. We hebben regelmatig contact, en dat voelt heel betrokken en warm.”

Talent en ambitie 
De ervaring die Fleur heeft opgedaan bij haar verschillende opdrachten heeft haar doen inzien waar haar talenten liggen. “Ik merk dat ik goed ben in het plannen en afronden van beschikkingen. Het werken aan een concreet doel en de juridische uitdaging geven me veel voldoening.”

Daarnaast leert Fleur veel van hoe leidinggevenden bij EIFFEL te werk gaan, wat haar helpt in haar eigen ontwikkeling. “Met de goede sfeer binnen het team en de vele kansen om te leren en groeien, kijk ik enthousiast uit naar mijn toekomst bij EIFFEL. De combinatie van leuke collega’s, afwisselende opdrachten en ruimte voor ontwikkeling maakt dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga.”